Cézársaláta

2012.05.20 08:41


Engedjétek meg, hogy megosszam veletek én is egy Caesar sali receptjét. Véleményem szerint az igazi Caesar öntet ízét a szardella paszta és a "wörcseszter" szósz adja meg, és elképzelhetetlen grillezett csirke mell nélkül, valamint csak és kizárólag jég salátát tartalmazhat, ugyanis ez nem esik össze az öntettől.
Elkészítés:
kb.1dl majonéz
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 ek. olivaolaj
1 ek. "wörcseszter" szósz
1-2 cm szardella paszta (ugyanis ezt nyomós tubusban lehet kapni)
1 ek. citromlé (facsart citrom esetén kevesebb)
Fenti kellékek összeturmixolása, ízlés szerint kevés parmezán is szórható az öntetbe a turmixolás előtt.

kb.3 szelet toast kenyér felkockázása, bele egy tepsibe, meglocsolni kevés fokhagymás oliva olajjal és megpirítani.

kb.30dkg csirkemell filét ízlés szerinti fűszerezéssel megpitítunk

1 fej jégsalit fa v. műanyag tálba darabolunk (lehetőleg kézzel, illetve ne használjunk fém tálat, mert az leköti a saláta értékes nyomelemeit), majd ráborítjuk a kihűlt kenyérkockát, húst, öntetet, és megszórjuk parmezánnal, jól összekeverjük. És máris fogyasztható.