Hordós savanyú télire
Hordós savanyú télire
Hozzávalók:
6 liter víz
30 dkg só
0.75 kg cukor
0.75 liter 20%-os ecet
1 csomag NA Benzoát
1 kkanál borkénpor
fűszerek :
/egész bors, babérlevél, 1/2 cs mustármag,1/2 cs koriander,kapor/
Elkészítés:
A vizet a sóval,cukorral,ecettel összekeverem,majd beleteszem a többi hozzávalót.
Ahogy érnek a kertben a zöldségek, olyan sorrendben teszem a lébe.Sózni már nem kell.A vegyes savanyúhoz uborkát, hagymát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt lehet tenni.
Fontos, hogy a vödörnek teteje legyen, és hűvös helyre rakjuk.Ha tele van a kanna, kb.másfél hónapig nem használunk belőle, hogy az ízek jól összeérjenek.Aki nem szereti hogy ropog a bors a foga alatt kis vászozacskóba téve bele is lehet
ógatni a lébe, így az íze megmarad, de nem zavar.
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Szénhidráttartalom: minimális gramm
Zsírtartalom: nincs gramm