Hordós savanyú télire

2012.05.20 08:30

 

Hordós savanyú télire 

Hozzávalók:
6 liter víz 
30 dkg só 
0.75 kg cukor 
0.75  liter 20%-os ecet 
1 csomag NA Benzoát 
1 kkanál borkénpor 
fűszerek :
/egész bors, babérlevél, 1/2 cs mustármag,1/2 cs koriander,kapor/
Elkészítés:
A vizet a sóval,cukorral,ecettel összekeverem,majd beleteszem a többi hozzávalót.
Ahogy érnek a kertben a zöldségek, olyan sorrendben teszem a lébe.Sózni már nem kell.A vegyes savanyúhoz uborkát, hagymát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt lehet tenni.

Tanácsok:
Fontos, hogy a vödörnek teteje legyen, és hűvös helyre rakjuk.Ha tele van a kanna, kb.másfél hónapig nem használunk belőle, hogy az ízek jól összeérjenek.Aki nem szereti hogy ropog a bors a foga alatt kis vászozacskóba téve bele is lehet 
ógatni a lébe, így az íze megmarad, de nem zavar. 
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc
Szénhidráttartalom: minimális gramm
Zsírtartalom: nincs gramm