Lecsós rakottas
4-5 csirkecombbal szoktam elkészíteni,de jó hozzá bármilyen hús.
A tepsi aljába olajat,vagy zsírt teszünk.Krumplit kockázunk bele,annyit,hogy beterítse.Erre apróra vágott fokhagymát (kb.1 fej),1 nagyobb felkockázott vöröshagymát,darált köménymagot,borsot,sót,karikára darabolt zöldpaprikát,és kevés paradicsomot teszünk.
Én a paprika helyett az általam ősszel ledarált és sóban eltett darált zöldpaprikát teszem bele.A rajta lévő só miatt nem is sózom.
A paradicsommal ugyan ez a helyzet.Mikor szezonja van,és csak egy-két kiló gyűlik a kertemből,akkor összerottyantom őket egy fazékban.Üvegbe teszem,a tetejére tartósítószert,s az egészet egy fazékban kidunsztolom.
Ráhelyezzük az enyhén megsózott húsokat.Nagyon finom ízt ad neki némi füstölthús,vagy kolozsvári szalonna.
Alufóliával lefedjük,és megsütjük sütőben.