Padlizsánkrém

2012.05.20 08:37

 

 
1 kg padlizsánt szabadtűzön,vagy egy erre a célra feláldozandó duplafalú serpenyőben,folyamatosan forgatva megsütünk.Héját lehúzzuk,szétturmixoljuk.
Egy másik edénybe 1 db tojássárgához 1 csapottkanál mustárt,és 1 kanál  citromlevet adunk.Ehhez apránként kb. 7 dl étolajat adagolunk,s közben robotgéppel keverjük.(Tényleg lassan kell,mert az olaj,ha sokat öntünk belőle "elvágódik",s nem lesz kemény állagú majonéz belőle.Ebbe a majonézbe egy nagyobb fej hagymát belereszelünk almaraszelőn,sót,borsot ízlés szerint,s hozzáadjuk a kihült elturmixolt padlizsánt.Összekeverjük,ízesítjük,ha kevés benne a só,v a bors.
Jó étvágyat hozzá!